Snart ska vi renovera badrummet

Hej och goder morgon! Jag och min man bor i ett hus i Gävle från sekelskiftet. Vi har en stor och fin trädgård, som vi är mycket nöjda med. Ni vet ju att jag älskar trädgården och många inlägg har handlat om den. Men nu rör vi oss inomhus och jag ska skriva om badrummet som är lite av en skräckhistoria. Helt klart är att vi inom kort behöver hjälp med badrumsrenovering eftersom det är i behov av en uppfräschning. Jag vet inte riktigt hur länge det var sedan det blev renoverat, men jag skulle tro att det är minst 20 år sedan. Så dags att ta tag i det helt klart! Jag har börjat läsa på om badrumsrenovering och det finns mycket att tänka på. Så här kommer en lista på saker som jag har funderat på och som jag ska gå igenom tillsammans med min man.

-Vad behöver vi för förändringar? Vatten och avlopp, golv och väggar, badrumstapet, belysning, ventilation och inredning. Det är mycket att tänka på!

-Har vi råd med det vi vill göra? Vi måste nog göra en ekonomisk planering innan vi bokar tid hos hantverkare. Detta för att inte bli besvikna senare.

-Vem ska göra jobbet? Jag vill att det ska bli bra gjort och då får vi nog anlita hantverkare.

-När kan jobbet göras? Vi måste planera in jobbet i vår budget och se till att vi har råd med allt. Det tar ju lite tid också så vi måste tänka på det. Så ska man fundera på var man ska duscha under tiden? Det får väl bli på jobbet, och som tur är har vi en gästtoalett, så vi kan göra våra behov…Tja det är mycket att tänka på. Jag ska gå igenom allt med min man och sedan återkommer jag till er!